Biografie


Het begon allemaal in 1995 in een oude arbeidersbuurt in Amsterdam Noord, waar een groep jonge jongens elkaar leert kennen en met elkaar opgroeit. Sommige zaten al bij elkaar op school, anderen troffen elkaar al snel via de buurt. Deze groep vrienden, met allemaal een verschillende achtergrond, wordt vanwege de hechte vriendschap en dezelfde kijk op het leven een hechte broederschap. Ze waren vaak te vinden in het afgelegen buurtcentrum De Kluft (Dat nu Satirius heet). Hier kon je ze bijna elke dag treffen. Er werd hier hevig gerookt, gedronken en gelachen.

In 1996 ontstaat daarom al vanzelfsprekend THC, Tuindorp Hustler Click. Rocks die in die tijd zich bezig hield met het mixen van beats creëerden later z’n eigen studio thuis en begint aan z’n eigen raps. Hij zorgt zelf voor de productie en distributie. Al snel kwamen er meerderen THC’ers die zich interesseerden in zijn soloprojecten.

In 1999 begint THC met het verspreiden van zelfgeperste cd's in Noord en omstreken. De cd’s Rechtstreeks Uit Tuindorp en #1 Rocks Van De THC waren al snel bekent bij iedereen. THC begint nu underground veel bekendheid te krijgen. Ze beginnen hierop nu een serieuze rapformatie te vormen, met versterking van enkele nieuwe rappers uit Noord, waaronder Appa en RBdjan.

In 2001 hield de groep zich vooral bezig met het opnemen van nummers, gratis optredens en het verspreiden van hun nieuwe cd, Mixtape Vol. 1. Deze mixtape was de doorbraak die THC over heel Nederland bekend zou maken, want de mixtape belanden uiteindelijk op het internet. Rocks en d’Tuniz beginnen na Mixtape Vol. 1 een label. Het label waar THC onder contract staat heet THC Recordz. Er werd veel geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, clips, kleding, vervoer en een website. Ook werd er een reis gemaakt naar Marokko voor verschillende optredens en het opnemen van hun nieuwe clip, Zina.

In 2005 kreeg THC er een nieuw lid bij, Sophie, die haar debuut maakte op het eerste album wat onder het label THC Recordz zou vallen, Artikel 140. Deze werd uitgebracht als een dubbel album. THC kreeg positieve recensies in bladen en kranten. De fanbase groeide door. Er kwamen singeltjes uit, clips kwamen op tv en ze kregen een #1 hit in de top 20. Maar er waren ook keerpunten. Zo werd THC het slachtoffer van boycots op tv, vechtpartijen, politici, rappers die haat en jaloezie kregen, en Appa die de rapformatie verliet vanwege zijn broertje.

In 2007 werd hun tweede langverwachte album Puur & Onversneden uitgebracht onder hun eigen label. Hierna volgden 2 clips en 2 singels. Het album werd positief ontvangen bij de fans maar helaas minder positief bij de critici, die het feit legden op de grote verschillen in rap kwaliteit binnen in de groep. De oudere broer van RBdjan, Flex, kreeg een contract bij THC Recordz en werd officieel lid. Hij moest 2 jaar uitzitten in de gevangenis en kon zich daardoor niet laten horen op het album Puur & Onversneden. Wel kondigde hij zijn nieuwe mixtape aan genaamd De Antichrist. Ook Rocks, RBdjan en Sophie vertelden bezig te zijn met hun solo album.

Dit jaar werd er bekend gemaakt dat ook Menaze bezig is met met zijn solo album. Flex bracht zijn mixtape uit onder het THC Recordz label met een nieuwe naam 666. Deze mixtape werd via internet verspreid. Al snel hierna stapten Flex uit THC omdat hij zich niet verbonden voelde met de hechte broederschap die in de groep leefde, en daardoor toch liever zelfstandig te werk wou gaan. Rocks bracht zijn eigen solo album uit genaamd BN’er (Bekenden N.i.g.g.a.). Alhoewel deze nog in de winkel moet verschijnen. RBdjan is nog druk bezig met zijn solo album De Onderbaas. Sophie is waarschijnlijk dit jaar klaar met haar solo album FiloSophie. Menaze is nog druk bezig.

THC zal binnekort ook op reis gaan naar Suriname en Turkije voor verschillende optredens, wat er nog meer gedaan wordt is nog niet bekent. Er waren ook vage plannen voor een THC film, maar waar de film over zou gaan is niet bekend.Copyright

THC RecordZ.nl.tt © Copyright 2008 - Site design door LVL99.