RBdjan


Naam: RB Djan, RBdjan, RB, Arbidjan (Arbi Hakopians)

Status: De Onderbaas

Nationaliteit: Armeens

Bio: Geboren in Iran, opgegroeid in Amsterdam Zuid-Oost in de Bijlmer, de H-Buurt. Later verhuisde hij naar het Waterlooplein en toen naar Amsterdam Noord in de Banne.

“Ik rapte al vroeg, sinds de basisschool. Toen rapte ik op de Fancy Fair en zo, ik wilde altijd optreden, die shit fascineerde me. Natuurlijk ben ik ook zwaar beïnvloed door mijn broer, Flex. De originele hittespitter. Ik kijk heel erg tegen hem op, zonder hem was ik niet wie ik ben.”

Zijn eerste cd die hij kocht was van Snow en is zwaar beinvloed door Eminem, tevens ook zijn eerste optreden waar hij naar toe is gegaan. Hij heeft het straatleven altijd al van heel dichtbij meegemaakt. Het was een wereld die altijd al een bepaalde aantrekkingskracht op hem had.

“De gezelligheid, de eerlijkheid. Ik heb op straat leren inbreken, stelen, hokkies bouwen, dealen. Niet echt dingen waar je trots op moet zijn, maar het heeft me gemaakt wie ik ben. Van de straat leer je ook de echte levenslessen, dingen die je niet uit boeken kan halen. Mensenkennis, je emoties in bedwang houden. Het belang van respect. Voor mij is respect het belangrijkste wat er is. Als ik moest kiezen tussen fame, fortune of respect dan was het al geen keuze voor me. Dan kan je met tien miljoen in een koffertje komen, maar fok dat. Je moet met opgeheven hoofd kunnen lopen. Respect is niet te koop.”

RBdjan kreeg zijn eerste grote bekendheid in de THC Mixtape Vol. 1 en de clip Ballen Tot We Vallen, waarin hij op het einde de click represent. Sindsdien is hij te horen in bijna elke #1 hit zoals In De Noordside, Straatdromen, Wil Je Weten Hoe Het Voelt, Mama's Lieveling, Hijg Voor Me, en nog veel meer.

De bijnaam Hittespitter kreeg hij vanwege de snelheid waarmee hij rapt en zijn snelle freestyles. QF noemde hem al een natuurtalent, ook Ado’nis noemt hem een van de beste rappers in de game.

“Ik wil het gewoon lekker laten klinken, dat is alles. Muziek moet je pakken, het begint al met de beat. De drums moeten swing hebben. Op elke beat moet je kunnen bewegen. Geen houterige shit. Zo is het ook met mijn flow, ik doe vaak een take opnieuw terwijl andere mensen het goed genoeg vinden, maar het gaat om kleine details die me dan hinderen. Het moet gewoon lekker klinken. Ik besef heus wel wat mijn talenten zijn, maar ik ben er niet al te veel mee bezig, ik probeer het er natuurlijk uit te laten komen.”

RBdjan vormde rond 2003 de click FTG samen met zijn broer Flex en anderen uit Noord, zoals Heist Rockah en Jurry. RBdjan is na een periode van 2 jaar weer bezig met zijn eigen solo album De Onderbaas waarin hij zijn eigen rapstijl nog meer naar boven brengt.



Copyright

THC RecordZ.nl.tt © Copyright 2008 - Site design door LVL99.